Gyllene tiders hitlåtar verkar vara en aldrig sinande källa till covers.

Ljudet av ett hjärta är en av dom med mest röj, tillsammans med Leva livet, och en av dom kantigaste låtarna. Gyllene tider gav ut låten 1981 och låten har spelats in på engelska för Modern times skivan men har ännu inte getts ut, trots att Per vräkt ut demos till höger och vänster. Jag har hört Per spela låten på en av sina egna spelningar och då vridit på lite mer tyngd i den, så kanske något tyngre band kunde ta den engelska texten och verkligen bara ösa för fullt. Något värt att nämna är att orgeln i introt körs baklänges i slutet av Gyllene tiders version

Jasmine Kara tolkade låten i TV-programmet Alla tiders hits och gjorde den rättvisa genom att inte putsa till den för mycket. Jasmine har även deltagit i Melodifestivalen 2017 med låten Gravity. Sen skulle vi kunna räkna upp allt hon gjort både som artist och låtskrivare, men det kan ni hitta på andra sidor.

Dansband har självklart tolkat den också och då i en lite mer polerad version där Scotts har en svängig liveversion och och Mannerz spelat in sin tolkning i år.

Om någon skulle springa på en inspelning med Claes Neebs Orkester så skulle det vara lite skoj. Tidigt åttiotal så gav varenda bensinmack ut sin egen serie kassettband med mer eller mindre bra coverversioner på kända låtar och även "herrtidiningarna" hittade ett sätt att tjäna några extra kronor. Det finns några andra "kassettbandsinspelningar" av låten som även dom är intressanta om dom ligger och skräpar i en byrålåda.

Gyllene tider Ljudet av ett annat hjärta 1981 Ljudet av ett hjärta Pop Yt20
Claes Neebs Orkester Ljudet av ett annat hjärta 1982 Aktuell Rapport Vol. 4 Pop  
Jasmine Kara Ljudet av ett annat hjärta 2013 Ljudet av ett annat hjärta Pop Yt20
Mannerz Ljudet av ett annat hjärta 2021 Ljudet av ett annat hjärta Pop Yt20

 

Coverband

Edgar & Strandberg Ljudet av ett annat hjärta 2020 Yt20