En av de bästa låtar som Metallica släppt är Enter sandman och det är verkligen en av de låtar som får mig att må bra där framför scenen när den spelas live. Eftersom jag är en riktig popkille är det kanske inte så konstigt att jag gillar den då den är uppbyggd som vilken poplåt som helst, men med metallicas intensitet, gitarrer och en skön bas.

Att grupper som Motörhead, Volbeat och Apocalyptica gjort låten känns ganska naturligt. Wierd Al Yankonic hade med låten i sitt polkamedley Polka your eyes out som jag säkert kommer att återkomma till.

De versioner jag inriktar mig på idag är Jay Smith som vann Svenska Idol 2010. Karriären har inte varit spikrak efter segern och några småskandaler har gett mer rubriker än musiken tyvärr. Jag hoppas att han kan hitta en större publik en dag, men det är som coverartisten i Idol jag minns honom.

Paul Young som jag minns med låtar som Wereever I lay my hat, Everytime you go away och duetten Zenza una Donna släppte en coverplatta 2006 med rocklåtar i lite svängig tappning och självklart så är den en skiva för mig.

Metallica 1991 Metallica Heavy metal Yt20
Paul Young 2006 Rock swings Swing Yt20
Jay Smith 2010 Jay Smith Hard rock  Yt20