Anita Lindblom - Sånt är livet

Anita "Sånt är livet" Lindblom har gått bort 82 år gammal. Låten som jag spelat på flera fester och opassande nog på ett par bröllop när promillehalten stigit tillräckligt på festdeltagarna spelades in för 60 år sedan och då först av Lenny Welch under namnet You can have her. Låten har spelat av artister som Elvis Presley, Dionne Warwick och Dusty Springfield

En lite nyare inspelning som jag gillar är med Jerry Lee Lewis som har hjälp av Eric Clapton och James Burton på gitarr.

På Svenska har den spelats in av många och spelats på scen av ännu fler. Lotta Engberg, Sten & Stanley, Lars Vegas trio och Wenche Myhre är några av dom. Den mest kända versionen i Sverige bör vara den från skivan Stulna kyssar av Anne-Lie Rydé. En skiva i min smak då den bara består av en massa härliga covers.

Anna Klara Folin kanske inte har sitt livs höjdpunkt då hon spelar in låtarna till skivserien Re:play, men efter att ha blivit utslagen av Emil Sigfridsson i Fame Factory gjort en hel del vackert.

Ett av dom mer oväntade klippen jag sprungit på är Dag Vag och E-type, som hyllade Stig Vig 1985 på Mosebacke men blandningen med persiska och svenska i låten Zendegi Iyne är ändå ännu mer otippad.

You can have her Lenny Welch 1960 Pony time [EP] Pop Yt20 
Sån't är livet Anita Lindblom 1961 Sån't är livet [EP] Pop Yt20 
Sån't är livet Dag vag 1978 Åttatreåtta Rock Yt20 
You can have him Carola 1985 TV-programmet En gång på 60-talet Pop Yt20 
Sån't är livet Anna-Klara 2004 Replay dance mania Vol 2 Pop Yt20 
Sån't är livet Andra generationen 2010 Hippare hoppare Pop Yt20 
Sån't är livet Anne-Lie Rydé 1992 Stulna kyssar Pop Yt20 
Sån't är livet Flintstens med Stanley 1995 Stenhårda låtar 1 Rock Yt20 
You can have her Jerry Lee Lewis with Eric Clapton/James Burton 2009 Mean Old Man [EP] Rock Yt20 
Zendegi Iyne Urban Turban, Shamim 2017 Paradis Pop Yt20