Att som artist heta Corona har nog gett några extra spelningar i år, men låten Rhytm of the night har levt kvar i mångas medvetande i 25 år och har alla möjligheter att fortsätta leva även efter årets pandemi.

Det var årets version med Sara Farrel som påminde mig om att jag måste lyssna på den gamla godingen. Sara har tagit ner låten till ett nästan löjligt tempo men, hon lyckades få mig att lyssna på hela låten.

Att Cascada och partyakten Hermes House Band skulle göra sina versioner av låten känns naturligt. Roligare var det då att hitta en version på svenska av Riddarna, kanske inte den bästa versionen, men det är ändå på svenska!

Alex Christensens version är snygg, med lite riktiga stråkar och blås som komplement till helt okej sång och en elektronisk bakgrund. På sommardansgolvet i år har troligen årets version av Martin Hoxha nog haft fin konkurrens av fjolårets version av Sean Finn. Okej, Sean Finn har snarare remixat så den borde inte få vara med på min sida.

Corona The Rhythm of the night 1995 The Rhythm Of The Night Euro house Yt20 
Hermes house band Rhythm of the night 2008 Rhythm Of The Nineties Europop Yt20 
Riddarna Rytmen i natten 2011 Riddarna Rock Yt20 
Cascada Rhythm of the night 2012 Rhythm of the night [EP] Euro house Yt20 
Alex Christensen & The Berlin Orchestra feat. Yass The Rhythm of the night 2019 Classical 90s Dance 3 Modern klassisk Yt20 
Sean Finn & Corona The Rhythm of the night 2019 The Rhythm Of The Night (Remixes) Euro house Yt20 
Sara Farrel The Rhythm of the night 2020 The Rhythm Of The Night [EP] Ballad Yt20 
Marin Hoxa, Tara Louise Rythm of the night 2020 Rythm of the night [EP] Pop Yt20