Vad är en Cover
Min definition av en Cover är en låt som är framförd i ett större sammanhang, eller publicerats efter att originalversionen framförts eller publicerats.
Vad är ett orginal
Det är den första versionen som framförts och eller publicerats sammanhang.
Kan låtskrivaren göra en cover på sin egen låt
Det låter kanske konstigt, men är inte ovanligt. Många artister skriver låtar till andra. Efter några år kan dom vilja ge ut sin låt själva också och då gör dom en coverversion av sin egen låt.
Varför säger du att det är din definition
Jag har hittat många olika definitioner på en Cover och förenklat det för mig då den här sidan inte nödvändigtvis måste vara helt korrekt, utan snarare ge en fingervisning. Självklart kontrollerar jag det jag skriver mot flera källor, men de kan ha andra definitioner av till exempel vad en cover är.
Hur väljer du låtar som publiceras
Jag skriver om det jag tycker är kul, bra eller bara intressant för stunden. Det är min smak och behöver absolut inte vara någon annans smak.
Du har usel musiksmak
Tråkigt men inte oväntat att du tycker det. Jag var tonåring i mitten på åttiotalet och det har präglat min musiksmak. Att jag dessutom tycker om melodifestivalen sticker säkert i mångas ögon.
Varför skriver du inte om mitt favoritband
Hör av dig och få mig att lyssna! Jag är alltid öppen för att höra musik jag inte hört förut. Får musiken mig att känna något är chansen stor att jag skriver om den.